Ana içeriğe atla

Rusya Vizesi Fırsatçılığı

Neredeyse 7 yıl olacak yazı yazmayalı :) Eski yazılarıma baktım da hepsi programlama ile ilgili. Tabi o zamanlar henüz yurt dışına çıkmadığımdan vize ile ilgili işlemleri de bilmiyordum.

Gelelim Rusya vizesi olayına. Geçen sonbaharda hazır uçak biletlerinde kampanya varken bir yerlere gidelim dedik. Vize alınması gerektiğini biliyorduk ama yine de Mart ayı için Rusya'ya bilet aldık. (Gidiş dönüş 2 kişi 300TL)

Şubat ayı geldi hala vizeler kalkmayınca (malum adamların uçağını uçurduk) dedik vize başvurusu yapalım. Ama Rusya vizesi shengen gibi kolay değilmiş. Aslında kolay ama bir tur operatöründen alınmış bir belge istiyorlar. Bunu da internet üzerinden formu doldururken farkettik. Bir kaç araştırmadan sonra aracı şirketler bu belge ile birlikte vize ücretine kişi başı 150$ istediklerini görünce dedik uçak biletini yakalım gitmeyelim daha iyi.

Hatta bizim evin yakınında, neredeyse her gün önünden geçtiğim bir Jolly Tur var. Geçerken sorayım dedim Rusya vize ücretini. O da kişi başı en son 500 olur dedi. Ama asıl başvurunun yapıldığı http://www.vhs-turkey.com/ sitesinde tutarların makul olduğunu neden bu kadar yüksek ücret istediklerini sorunca, "siz yanlış bakmışsınızdır" lafını duyunca iyice tepem attı ve gitmemeye karar verdik. Dolandırıcılık değil belki ama büyük bir fırsatçılık..

yanlış baktığım fiyatlar

Aradan 1 hafta daha geçti, gitmemize 4 hafta kaldı. Yabancılardan da böyle bir belge isteniyor mu diye bakayım dedim. Benzer bir belgeyi onlardan da istediklerini ama bir çok firmanın, otel rezervasyonunu onların üzerinden yapmanız karşılığında bu belgeyi ücretsiz sağladığını farkettim ve http://www.saint-petersburg.com/ adresine rastladım.

Bu site diyor ki; "İster benim sitem üzerimden, ister bu site üzerindeki booking.com linklerine tıklayarak yaptığınız rezervasyonlar sonucu ben size vize dokümanlarını yollayacağım." Bir anda tatil planına geri döndük. Önce, aylar önce booking.com üzerinden yapmış olduğumuz rezervasyonu iptal ettik. Daha sonra, bu site üzerindeki booking.com linklerinden birisine tıklayarak tekrar booking.com üzerinden aynı otelde rezervasyon yaptık. Sonra da bu site üzerindeki doküman isteme formunu doldurarak talepte bulunduk. Adamlar aynı gün mail ile yolladılar.

Not : http://www.saint-petersburg.com/russian-visa/visa-support/ adresinde bu dokümanları nasıl alabilceğinize dair detaylı anlatım mevcut.

Artık vize başvurusu için bir engel kalmadı. Diğer prosedürler zaten vhs-turkey adresinde yazıyor. Bir tek elde edemediğimiz belge buydu. Bu belgedeki "voucher code" bilgisini vhs-turkey üzerindeki başvuru formuna girmemiz gerekiyor. Bu nedenle ilk bu adımı yapabilirsiniz.

Bu arada başvuruya gderken bu belgenin renkli fotokopisini almayı unutmayın. vhs-turkey adresinde orjinal doküman istendiği yazıyor ama arayıp sorduğumuzda renkli fotokopinin yeterli olacağını söylediler. Ama siz yine de gitmeden bi arayın. Ne olur ne olmaz :)
Eğer "yok illa orjinalini istiyoruz" derlerse saint-petersburg adresi bu desteği de sunuyor. Adresinizi belirten bir mail atarak ilgili beglenin orjinalini de isteyebilirsiziniz. (sitede orjinal istendiği için ben mail atmıştım da :) Ama belgeyi beklemeden renkli fotokopi ile başvuruyu hallettik.)

İşte sonuç :)



Yorumlar

Murat dedi ki…
Büyük adamsın :D İletişim için forum doldurdum dediğin siteden bakalım dönüş yapacaklar mı? :)
Volkan Albayrak dedi ki…
İşinize yaradıysa ne mutlu bana :)
Unknown dedi ki…
Volkan ben, Tesekkurler!
En son care olarak sizin makaleyi bulduk! Insallah voucher alabiliriz, zannedersem asil kopisini istiyorlar. Kac gunde vize aldiniz acaba?
Adsız dedi ki…
merhaba biz de bu şekilde vize almaya çalışacağız. ama bu yöntem ile vize aldıktan sonra booking rezervasyonumuzu iptal etsek ve başka bir yerde konaklasak sorun olmaz değil mi sizce de?
Volkan Albayrak dedi ki…
yanlış hatırlamıyorsam 1 hafta içerisinde geldi. Bu arada belgenin orjinalini istediğinizde kargo işe yolluyorlar.

iptal konusuruz nda emin değilim. Vizeniz gelsin sonra iptal edin bence :)
Gönül Çelik dedi ki…
Merhaba, ben de bu belgeyi nasıl alırım diye bakarken rastladım, paylaşım için çok teşekkürler. Hem üstteki yoruma cevap olsun hem de kendi deneyimimi paylaşmak istiyorum. Dün sizin tarif ettiğiniz yolu izledim ve rezervasyon yaptım. Saint-peterburg.com cevap yolladı, otel bedelinizin tamamının ödenmiş olduğuna dair belgeyi bize ulaştırdığınızda size belgeleri yollayabileceğiz şeklinde. O yüzden iptal olamıyor otomatikman durum bu. Otel bedelini ise şimdiden ödemek istemiyorum. öylece kaldım anlayacağınız şimdilik.

Bu blogdaki popüler yayınlar

MasterPage kavramı

Düşünün ki 100'lerce sayfadan oluşan bir siteniz var ve hepsinde belli yerler sabit. Örnek verecek olursak menüler genelde sabit olur ya da en altta yer alan açıklamalar vs. gibi. Bunların içinde bir yerde değişiklik yapmanız gerektiğinde hepsini tekrar düzenlemeniz gerekiyordu önceleri. Fakat masterpage kavramının gelmesiyle bu sorun ortadan kalktı. Artık sabit olan tarafları masterpage içinde yaratıp normal içerik sayfaları bu masterpage'i kullanarak türeyebiliyor. Sanki yeni gibi anlatıyorum ama bu çıkalı bayağı bir oluyor :) hemen küçük bir örnekle konumuzu özetleyelim : MasterPage.master Burada göreceksiniz ki html sayfasında olması gereken ana tag'ler var. Çünkü buradan türeyen sayfalar body taginin içinde yer alan contentpalceholder içine gömülürler serverde işlenirken. Defalut1.aspx Hemen solutionExplorer'dan oluşturduğumuz masterpage'e sağ tıklayıp "add content page" diyoruz.Türeyen sayfada hiçbir html tagi bulunmuyor çünkü onlar zaten masterpag

Windows DLL'leri ile Pencere Kontrolü

Hemen hızlı bir giriş yapalım değil mi :) Şimdi asıl olay şu yaptığımız bir programdan diğer açık olan program pencerelerini nasıl kontrol ederiz? Tabiki user32 DLL'i ile :) [DllImport("user32.dll")] public static extern int FindWindow( string lpClassName, // class name string lpWindowName // window name ); Bu fonksiyon bizim açık olan programı buluyor ve bize onun Windows altındaki ID'sini veriyor. Tabiki "windows name" parametresine programın tam adının yazılması gerekli. [DllImport("user32.dll")] public static extern int SetForegroundWindow( int hWnd // handle to window ); Burası ise biraz önceki ID değerini alarak, bu ID'ye sahip olan pencereyi ön tarafa getiriyor. [DllImport("user32.dll")] public static extern int SendMessage( int hWnd, // handle to destination window uint Msg, // message int wParam, // fir